Martí Monterde, Antoni

(Torís, 1968) és professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona, on dirigeix el grup de recerca Literatura Comparada a l’espai intel·lectual europeu. Com a assagista ha publicat, entre d’altres, J. V. Foix o la solitud de l’escriptura (1998), Poética del Café. Un espacio de la modernidad literaria europea (2007), que inclou un detallat estudi sobre «Buchmendel», un dels millors relats de Stefan Zweig. El seu darrer llibre és Un somni europeu. Història intel·lectual de la Literatura Comparada (2011). A Edicions de la Ela Geminada ha editat i prologat Crisi de l’humanisme (2012), d’Ernst Robert Curtius, de qui també ha editat L’esperit alemany en perill (2014).

Molla, Guillem

(Barcelona, 1977). Doctor en Filologia Catalana, actualment imparteix classes de llengua i literatura a la Universitat de Massachusetts. És autor del llibre Ramon Esquerra, geografia crítica d’un esperit comparatista i ha editat, entre d’altres, la novel·la Violeta, de Prudenci Bertrana, en aquesta mateixa editorial.

Pla i Barbero, Xavier

(Girona, 1966). És llicenciat en filologia catalana i francesa i doctor en Lletres per la Université Paris-Sorbonne (París IV). Actualment és professor de Literatura Catalana Contemporània i Teoria de la Literatura a la Universitat de Girona. És membre del Patronat de la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, i ha editat llibres de Josep Pla, Eugeni d'Ors i Eugeni Xammar.

Rafanell, August

(Barcelona, 1963) ensenya història de la llengua catalana a la Universitat de Girona. Entre els seus llibres, destaquen El futur de la llengua catalana (1990), juntament amb Modest Prats i Albert Rossich, Un nom per a la llengua (1991), La llengua silenciada (1999), El català modern (2000), així com els dos volums de La il·lusió occitana. La llengua dels catalans, entre Espanya i França (2006) i Notícies d’abans d’ahir. Llengua i cultura catalanes al segle xx (2011). L’any 2002 va rebre la “Distinció per a la Recerca” de la Generalitat de Catalunya.