Ayensa, Eusebi

(Figueres, 1967) és llicenciat en Filologia Clàssica i doctor en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, membre numerari de la Societat Verdaguer i corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, de l’Acadèmia d’Atenes i de l’Associació d’Escriptors Grecs. Ha dedicat diversos llibres i articles a l’obra de Carles Riba, Maria Àngels Anglada i Josep Sebastià Pons i ha traduït al català obres d’alguns dels principals escriptors grecs contemporanis. Del 2007 al 2012 dirigí l’Institut Cervantes d’Atenes i actualment presideix l’Associació Cultural Hispano-hel·lènica.

Font, Pere Lluís

(Pujalt, Pallars Sobirà, 1934), de formació universitària francesa, ha estat professor d’història de la filosofia moderna i de filosofia de la religió a la Universitat Autònoma de Barcelona des de la seva creació el 1968 i en fou el primer director del Departament de Filosofia i vicerector d’estudis. Ha publicat treballs d’història de la filosofia moderna, d’història del pensament català, d’història del pensament cristià i de filosofia de la religió. Ha editat en català obres de Montaigne, Pascal, Descartes, Spinoza i Kant. És, entre altres, membre emèrit de l’Institut d’Estudis Catalans i membre numerari de l’Acadèmia de Bones Lletres.

Martí Monterde, Antoni

(Torís, 1968) és professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona, on dirigeix el grup de recerca Literatura Comparada a l’espai intel·lectual europeu. Com a assagista ha publicat, entre d’altres, J. V. Foix o la solitud de l’escriptura (1998), Poética del Café. Un espacio de la modernidad literaria europea (2007), que inclou un detallat estudi sobre «Buchmendel», un dels millors relats de Stefan Zweig. El seu darrer llibre és Un somni europeu. Història intel·lectual de la Literatura Comparada (2011). A Edicions de la Ela Geminada ha editat i prologat Crisi de l’humanisme (2012), d’Ernst Robert Curtius, de qui també ha editat L’esperit alemany en perill (2014).

Molla, Guillem

(Barcelona, 1977). Doctor en Filologia Catalana, actualment imparteix classes de llengua i literatura a la Universitat de Massachusetts. És autor del llibre Ramon Esquerra, geografia crítica d’un esperit comparatista i ha editat, entre d’altres, la novel·la Violeta, de Prudenci Bertrana, en aquesta mateixa editorial.

Pasqual i Llorenç, Marta

(Girona, 1983) és doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Girona. Ensenya llengua i literatura catalanes a secundària. També és traductora de l’italià de literatura infantil. Especialitzada en l’estudi de l’obra de Joan Sales, ha publicat diversos articles i treballs sobre aquest autor i sobre Aurora Bertrana i Eduard Girbal Jaume. És autora del llibre Joan Sales, la ploma contra el silenci (Acontravent, 2012).

Pla i Barbero, Xavier

(Girona, 1966). És llicenciat en filologia catalana i francesa i doctor en Lletres per la Université Paris-Sorbonne (París IV). Actualment és professor de Literatura Catalana Contemporània i Teoria de la Literatura a la Universitat de Girona. És membre del Patronat de la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, i ha editat llibres de Josep Pla, Eugeni d'Ors i Eugeni Xammar.

Prats, Agnès

(Barcelona, 1981) És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i diplomada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha fet de curadora de l’edició dels llibres Oratjol de la Serra, d’Eduard Girbal, i Perles. L’amic i l’Amat: càntics de Ramon Llull posats en vers, de Jacint Verdaguer. Actualment treballa en l’àmbit de l’assessorament lingüístic i ha col·laborat en l’edició d’autors clàssics com Mercè Rodoreda, Joaquim Ruyra o Josep Pla.

Rafanell, August

(Barcelona, 1963) ensenya història de la llengua catalana a la Universitat de Girona. Entre els seus llibres, destaquen El futur de la llengua catalana (1990), juntament amb Modest Prats i Albert Rossich, Un nom per a la llengua (1991), La llengua silenciada (1999), El català modern (2000), així com els dos volums de La il·lusió occitana. La llengua dels catalans, entre Espanya i França (2006) i Notícies d’abans d’ahir. Llengua i cultura catalanes al segle xx (2011). L’any 2002 va rebre la “Distinció per a la Recerca” de la Generalitat de Catalunya.