Editorial

Edicions de la Ela Geminada neix l'any 2011 a Girona amb l'objectiu de contribuir a enfortir el múscul d'editorials independents en català. La nostra missió principal és oferir llibres de qualitat i que acompanyin tota una vida. Editem allò que nosaltres voldríem trobar en català amb dedicació i esforç.

 

Defensem l'artesania, el rigor, la cura, també anar contra corrent. Ens envoltem de professionals fantàstics i imprimim els nostres llibres a Anglès (la Selva). Traduïm sobretot clàssics al català per repensar-los i revisitar-los amb la mirada del segle XXI; els clàssics no passen de moda, són llibres de capçalera que esdevenen imprescindibles per entendre'ns com a societat. Però si ens ve de gust, també en fem de contemporanis.

Al nostre catàleg, doncs, hi trobareu sobretot clàssics de literatura universal i d'autors/es catalans. També hi trobareu pensament, assaig i filosofia des de l'antiguitat fins avui; i estem orgulloses de dir que des del setembre de 2023 també oferim una col·lecció de llibres de literatura eròtica, Idil·lis, amb la qual volem repensar i reivindicar aquest gènere sovint marginat.

 

Al capdavant de l'editorial, des de 2018, hi ha l'editora Laia Regincós i Escura. 

 

El disseny gràfic de les col·leccions Trivium i Quadrivium, així com de la imatge corporativa d'Edicions de la Ela Geminada, és obra de Marc Gispert Saget. El disseny gràfic de la col·lecció Idil·lis és obra d'Ariadna Rodríguez Miró.

0